Institutii publice

Informatii utile

Despre Barzava

 

Spaţii de cazare şi agreement

Atenţie, deschide într-o fereastră nouă. PDFImprimareEmail

Potenţialii turişti care vizitează zona se pot caza la motelul “American Star S.R.L.” care se află la intrarea în comuna Bârzava dinspre Arad, pe DN 7. Motelul are o capacitate de cazare de 18 camere. Restaurantul are 60 de locuri la mese. Un alt popas turistic este “Valea Frumoasei” între Căpruţa şi Bătuţa pe DN 7. Turiştii mai pot găsi adăpost la cantoanele silvice Babina, Baicoviţa, Lespedea şi la cabana silvică Telegi, precum şi la unele gospodării particulare.

 

Drumuri de acces

Atenţie, deschide într-o fereastră nouă. PDFImprimareEmail

Pe teritoriul comunei trece Drumul Naţional 7 care traversează satele Bârzava, Căpruţa şi Bătuţa. De la Căpruţa se desprinde Drumul Judeţean 708 care străbate satele Căpruţa, Dumbrăviţa, Groşii Noi şi Slatina de Mureş, continuând spre Mădrigeşti şi Gurahonţ. Acest drum traversează Munţii Zarandului. Tot de la Căpruţa se desprinde drumul comunal spre satul Lalaşinţ. Legătura se face cu bacul (brodul) peste râul Mureş. La Slatina se poate ajunge şi pe Drumul Judeţean 707 C care trece prin Juliţa, Baia şi Slatina. Drumul comunal 83 leagă Lalaşinţ de Bata, respectiv de Belotinţ.

   

Turismul

Atenţie, deschide într-o fereastră nouă. PDFImprimareEmail

Dintre obiectivele turistice, religioase şi culturale de pe teritoriul comunei Bârzava menţionăm următoarele:

Citeşte mai mult: Turismul

 

Economia

Atenţie, deschide într-o fereastră nouă. PDFImprimareEmail

Principalele ramuri economice sunt agricultura, exploatările forestiere, industria materialelor de construcţii, comerţul, serviciile şi turismul, etc.

Cultura plantelor este profilată pe: cultura porumbului, grâului, orzului, plantelor furajere, cartofului, legumelor şi a pomilor fructiferi

Exploatările forestiere deţin o pondere importantă în economia comunei, gorunul de Bârzava având o densitate mai mare decât media obişnuită, fiind de foarte bună calitate.

Citeşte mai mult: Economia

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL